woensdag 2 september 2015

Project Infimosa deel II

Dit bericht van 3 september werd per ongeluk gewist en wordt bij deze opnieuw gepubliceerd.

Morgen, 4 september 2015, vertrekken Nancy in opdracht van Erasmushogeschool enerzijds en Gitta ondersteund door Congodorpen anderzijds,  richting Congo om het project Infimosa verder te zetten.

Ter herinnering...

Toch even terug naar begin 2015 om ons geheugen op te frissen over wat project Infimosa precies inhoudt:

Tijdens het voorbije werkjaar werd een plan ontworpen om op een meer gestructureerde manier het onderwijs in 2 scholen, namelijk Bikisa in Bwamanda en Sara Zo in Yakoma, te versterken. Dat plan, “la formation des formateurs” genaamd, werd uitgewerkt in nauwe relatie met en ondersteuning van de Erasmushogeschool te Brussel.

Dit project heeft als doel het onderwijsniveau  in beide scholen te verhogen en te versterken.
In februari 2015, vertrokken twee docenten van de Erasmushogeschool en een medewerker van Mederi naar Yakoma. Een uitgebreide delegatie van het lerarenkorps van Bwamanda was ook aanwezig. Tevens participeerde een afgevaardigde van de 6° directie (Kinshasa) en één van de Ecole Supérieure de Gbadolite aan deze trainingssessie. Een aantal basismethodieken werden besproken en ontwikkeld, toegepast op handhygiëne, Basic Life Support, professionele technieken omtrent inspuitingen en infusen. 

Doel...


Nancy en Gitta gaan de komende weken een vervolg breien aan dit project door meer de nadruk te leggen op de organisatie en begeleiding van stages, ook in de naburige ziekenhuizen van Wapinda en Abuzi.  Daarenboven zal de supervisiemethodologie van de stagemeesters mee onder de loep worden genomen.


Vertrek...

Donderdag 4 september luchthaven Zaventem:
==>Voorzien uur van vertrek             : 10:40 h
==>Voorzien uur aankomst Kinshasa: 20:30 h

Kinshasa is de eerste tussenstop waar Nancy en Gitta 2 keer gaan overnachten voor enkele verplichte bezoeken.

Zaterdag 6 september vliegen Nancy en Gitta naar de luchthaven Gemena (Noord-Congo) om van daar met de jeep naar hun eindbestemming, Yakoma, te rijden over de N24.




Wordt vervolgd...

Deze blog zal op regelmatige basis gevoed worden met de laatste nieuwtjes en foto's vanuit Congo.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten